Termékajánló
Házhozszállítás

Tanúsítvány
SSL Certificate
Partnerek

Ajtócsukó

Főkategória >Ajtócsukó

Ajtócsukó, ajtóbehúzó

Az ajtócsukók, ajtóbehúzók mindennapi életünkben fontos szerepet játszanak, amikor egy ajtónál automatikus záródásra van szükség.

Helyesen méretezett és szakszerűen felszerelt ajtócsukó esetén nem csak a biztonságunk növelhető, de jelentős megtakarítást érhetünk el nyáron a légkondicionálás, télen a fűtés költségeiből.

Az ajtócsukó működési elve, hogy az ajtó kinyitásakor egy rugót húzunk fel ami az ajtó elengedése után nyugalmi helyzetbe törekszik így visszacsukja az ajtót zárt állapotba. Záródás közben az ajtócsukóban lévő hidraulikus dugattyú olajat pumpál át egy állítható szelepen így csillapítja az ajtó sebességét és biztosítja a halk záródást.

Összetettebb felépítésű "komfort" ajtócsukónál a rugóerő önállóan is állítható illetve az olaj átpumpálása is több állítható szelepen történik.
Ilyen komplex beállítási lehetőségek mellett bármilyen méretű ajtó esetén halk és pontos záródás
biztosítható.

Ha kültérre szeretnénk ajtócsukót akkor olyan típust érdemes választani, amelyik a hőmérséklet
ingadozására kevésbé érzékeny olajjal van feltöltve. Ez esetben az olaj viszkozitása a hőmérséklet változására kevésbé reagál és az ajtó záródási sebességét nem kell sűrűn állítani.

Ajtócsukóink működésére jelentős hatással van a légmozgás. Erős szél vagy huzat esetén az ajtólapra ható erő akár nagyobb is lehet mint az ajtón áthaladó személy ereje.

Az ajtócsukó természetesen nem tud különbséget tenni a szél ereje vagy az ajtót nyitó személy ereje között így kompenzálni sem tudja azt. Szeles, huzatos időben előfordulhat, hogy az ajtó lassabban vagy gyorsabban záródik de a légmozgás megszűnésével az ajtócsukó működése visszaáll az eredeti beállítások szerinti normál sebességhez. Állandóan szeles, huzatos helyeken a normál ajtócsukók használata nem ajánlott vagy zsilip ajtókkal kombinálva lehetséges.

A megfelelő ajtócsukót az ajtó méretei alapján tudjuk kiválasztani.
ABUS ajtócsukó vásárlás

Assa - Abloy ajtócsukók vásárlás

Brano ajtócsukók vásárlás

Dorma ajtócsukók vásárlás

Szaküzletünkben személyes tanácsadással segítjük vásárlását!
Címünk: 1035 Budapest, Kerék u. 4.

Webáruház készítés