Zárbetét

Főkategória >Zárbetét

Zárbetét

Zárbetét kínálatunkban megtalálhatók normál és gombos kivitelű betétek, minden méretben.
A mai korszerű zárbetét (hengerzárbetét) az első védelmi vonalat jelenti a

vagyonbiztosításban. Hiába egy többpontos ajtózár vagy egy nagy teherbírású hevederzár,
ha a zárbetét könnyen feltörhető, kinyitható.
A zárbetét feladata a kulcs azonosítása,
és egyezés esetén a nyitási művelet megengedése.
Feltörése, kifúrása vagy maghúzása ellen
a gyártók különféle technikai megoldásokkal
erősítették meg a belső szerkezetet, hogy a
zárbetét megfeleljen a betörés elleni védelemnek.


Hogy segítsük döntését, a zárbetét választásában röviden jellemezzük azokat a zárnyitási
technikákkal szembeni ellenállásuk szerint.

Finom nyitás, zárfésülés, letapogatás ellen védett, magkihúzás ellen védett, savazás ellen védett,
hengerzár törés ellen védett, kulcs ütés (bumping key) ellen védett, illetéktelen kulcsmásolás
ellen védett zárbetét. Azonos zárlattal is.

Kulcsmásolás minden típusú zárbetéthez.
A zárbetét méretének meghatározása

A zárbetét mérete az ajtólap vastagságához igazodik ezért vásárlás előtt elkerülhetetlen a pontos hossz meghatározása. A legtöbb ajtót mindkét oldalról lehet kulccsal működtetni ezért a zárbetéteket is két mérettel jellemzünk.

 

Az "A" méret és a "B" méret a fenti ábrán megegyezik, mivel ez egy szimmetrikus zárbetét.

Az ajtó vastagságának növekedésével a zárbetét hossza is növekszik, illetve az ajtó kialakításától függően a betét aszimmetrikus is lehet.  Ez esetben az "A" méret és a "B" méret eltérő.

A zárbetét méretét akkor is meghatározhatjuk ha nincs zárbetét az ajtóban . Az ajtó élénél állva a zártest középvonalától megmérjük a kilincs címkék síkjának a távolságát az alábbi ábra szerint:

Itt is mindkét oldal méretére szükség van illetve a két érték összege a zárbetét teljes hosszát adja ki:

"A" méret + "B" méret = A zárbetét teljes hossza

Lakásunk, otthonunk biztonsága érdekében érdemes olyan zárbetétet választanunk amely ellenáll a legelterjedtebb, leggyakrabban használt betörési technikáknak mint például a zártörés, zárfúrás, fésülés.

Nem elég egy többpontos ajtózár, biztonsági ajtó vagy hevederzár, ha a zárbetét könnyen feltörhető, kinyitható. A tökéletes biztonság eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő zárbetét kiválasztása a zárszerkezetünkhöz.

Különbséget kell tennünk normál zárbetét és biztonsági zárbetét között. Funkciójukat tekintve ugyanazt a feladatot látják el, azonban egy normál zárbetét esetén 5-6 csap gondoskodik az ajtó védelméről, biztonsági zárbetét esetében már legalább 9-10 csapról beszélhetünk.

Egy normál zárbetét tízezres kulcs kombinációval rendelkezik. Biztonsági cilinder esetén a csapok vagy diszkek számának növelésével ez a szám akár az egymilliót is meghaladhatja. Ez jelentősen megnehezíti a zárbetét feltörését, illetve megnöveli az illetéktelen nyitásához szükséges időt.

A kulcs variáció számának növelése mellett az is fontos, hogy arról illetéktelen ne készíthessen másolatot. Biztonsági zárbetéthez a gyártó mellékeli a kulcshoz tartozó kódkártyát amely feltétlenül szükséges ha pótkulcsra lesz szükségünk. Ennek a kártyának a felmutatásával igazoljuk azt, hogy valóban mi vásároltuk a zárbetétet, nem kell attól félni, hogy illetéktelenek egyszerűen készítenek egy másolatot lakáskulcsunkról. Vásárláskor kérdezzük meg az eladót, hogy a kulcs másolásához feltétlenül szükséges-e a kódkártya és annak használatára.

A zárbetétek gyártói évről évre új technikai megoldásokat alkalmaznak, hogy naprakészek legyenek a betörők legújabb furfangjai ellen. A zárbetét törése, kifúrása vagy maghúzása ellen újabbnál újabb technikai megoldásokkal rukkolnak elő ezzel növelve a zárbetét nyitására fordítandó időt betörési kísérlet esetén.

Normál zárbetétet kerti kapuba vagy irodaházak belső ajtóiba érdemes használni. Lakások, irodák esetében lehetőleg válasszunk törés, fúrás, fésülés elleni védelemmel ellátott, magas biztonsági szintű zárbetétet.

Zárbetét cserére általában akkor kerül sor ha az ingatlan gazdát cserél vagy elhagyjuk a kulcsát, esetleg tönkremegy. A használat során mint minden mechanikus szerkezet a zárbetét is kopik. Ennek következtében 5-10 év elteltével tapasztalhatjuk, hogy a kulcs nehezen megy a zárba, esetleg akad. Ha ez előfordul fontoljuk meg a zárbetét cseréjét még mielőtt tönkremegy mert ezzel sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Webshopunkban széles kínálatából válogathat ráadásul azonos zárlatú (egykulcsos), főkulcsos és vezérkulcsos zárrendszerek kialakításában is állunk rendelkezésére.

Védje otthonát és értéktárgyait üzletünk vagy webshopunk kínálatából, akár ingyenes házhozszállítással is rendelhet zárbetétet online!

Ha további kérdése van várjuk megkeresését, telefonon és levélben is állunk rendelkezésére.

Telefon: 06-1-250-1471

citylock.hu - Zárbetét webáruházunkból vagy szaküzletünkből.

Webáruház készítés
Árukereső.hu Árukereső.hu