Ajtózár

Főkategória >Ajtózár

Ajtózár

Ajtózár kínálatunkban megtalálhatja az Önnek leginkább megfelelő terméket.
Hogyan tudja kiválasztani a rengeteg típus, méret és kivitel közül az Önnek megfelelő ajtózárat?


Segítünk eligazodni! Egy bejárati ajtónál és egy belső ajtónál különböző szempontokat kell
figyelembe vennie. A biztonsági elvárásokon, a kiváló minőségen túl a tökéletes zárnak az ajtó
anyagához, jellegéhez, a használat gyakoriságához és az adott méretekhez, szerelhetőséghez is
igazodnia kell.

Ha segítségre van szüksége várjuk megkeresését személyesen vagy telefonon.
 

Általános bevéső ajtózár:

Ezt a zártípust elsősorban faajtókhoz használják. A bejárati ajtók hengerzárbetétes, a szobák és mellékhelyiségek ajtói kulcsos zárral záródnak. Legismertebb változata a panelházi lakásokban elterjedt úgynevezett „Lővér”-zár, illetve a „Soproni” vagy Dose-zár, melyek a régebbi épületek ajtóihoz és a családi házak kertkapuihoz illeszkednek.

Portál ajtózár:

Keskeny zár, leginkább fém (acél, alumínium) vagy műanyag ajtószerkezetben alkalmazható. Kis méretéből adódóan a zárnyelv csak egy fordulatra zárható, de kapható kibillenő vagy kampós zárnyelv-kialakítással is. Mivel csak nagyon keskeny zártszelvénybe építhető, a zár nem képes a kulccsal a kilincsnyelvet hátrahúzni, ezért elektromos zárakhoz és gombos kilincsekhez nem szerelhető. 

Többpontos ajtózár:

Bejárati ajtókhoz készült zár, az ajtó élén végigfutó előlapon további három vagy négy záródási pont található. A kiegészítő reteszek a kilincs felhúzásával záródnak, a kulccsal történő bezárás után pedig a kilincset nem lehet lenyomni. Létezik kulcsemeléses változat is, ahol a kulcs elforgatásával záródnak a reteszek (ez általában gyakori megoldás, ha a külső oldalon nem szeretne kilincset felszerelni).    

Biztonsági ajtózár:

Jellemzően fém biztonsági ajtókban alkalmazott zár. Több zárási ponttal rendelkezik, és kiegészítő rudazat mozgatására is képes. Ezeknél a záraknál az alapkivitelű kéttollú kulcsos működtetés mellett már a hengerzárbetétes változat is kapható. 

Másodzár:

Kiegészítő védelemhez, egy fő zár mellett alkalmazható. Ennél a zártípusnál nem használható kilincs, mert reteszzárként működik, azaz kulccsal csak egy retesznyelv mozgatható. Normál és portálzár méretben, valamint kulcsos és hengerzáras változatban választható. Ilyen például az Elzett kéttollú kulcsos zár. 

Rászegzős ajtózár:

Az ajtó szerkezetének komolyabb átalakítása nélkül is az ajtóra szerelhető zár. Ilyen típusú zárnál nem szükséges az ajtó élében a zár befogadására alkalmas üreget kialakítani. A bevésés helyett itt felcsavarozzák a zárat az ajtó oldalára, és csak a hengerzárbetétnek vagy a kulcsnak szükséges egy megfelelő furatot kialakítani. Könnyű szerelhetősége miatt széles körökben elterjedt, legismertebb változata a régi, piros Elzett pincezár és a gombos felső zár.

Szaküzletünkben személyes tanácsadással segítjük vásárlását!
Címünk: 1035 Budapest, Kerék u. 4.

Telefon: 06 1 250 1471

Webáruház készítés
Árukereső.hu Árukereső.hu