Termékajánló
Házhozszállítás

Tanúsítvány
SSL Certificate

Hevederzár

Főkategória >Hevederzár

Hevederzár

A hevederzár kiemelkedő hatékonyságú a bejárati ajtó védelmében, a biztonsági ajtó egyszerűbb és költséghatékonyabb alternatívája. Kétoldali zárást biztosít, reteszei a falba zárva tartják meg az ajtót, a zárónyelvek pedig nagyobb keresztmetszetben és mélyebben zárnak a hagyományos záraknál. Hevederzárral megfelelő védelmet biztosíthat a befeszítés, berúgás vagy az ajtó leemelése ellen.

Amikor hevederzárat vásárol, ismernie kell az ajtólap szélességét és vastagságát. Az ajtólap
szélessége határozza meg a szükséges hevederzár hosszát. A legáltalánosabb méret 850 mm, de kapható 800, 900 és 1000 mm-es változatban is. Az ajtólap vastagságához a hevederzárat működtető fogaskerekes zárbetét hosszát kell figyelembe venni. Ebből a járatos méret 30/55 mm, ez a normál 4-4,5 cm-es ajtóvastagsághoz illik. Természetesen egyedi méret gyártására is van nálunk lehetőség.

Házilag is felszerelhető a hevederzár?

Megfelelő szerszámok és barkácskészség birtokában Ön is felszerelheti a hevederzárat a saját
ajtajára. Fontos azonban megjegyezni, hogy fokozott figyelemmel kell kialakítani a zárónyelvek
ellendarabjának rögzítését, megfelelő teherbírású kötőelemeket, csavarokat kell alkalmazni a
falszerkezethez alkalmazkodva.

Ki lehet cserélni a zárbetétet a hevederzárban?

Igen, de vásárláskor nemcsak a megfelelő méretre kell ügyelnie. A fogaskerék, ami a zárónyelveket továbbítja, hevederzár típusonként eltérő lehet. Ismernie kell tehát a hevederzár pontos típusát, ennek hiányában be kell hoznia üzletünkbe a régi zárbetétet. Raktáron tartjuk a hazai forgalomban lévő hevederzárakhoz illő összes zárbetétet, ám egyes régi típusok esetében csak úgy cserélhető a zárbetét, hogy a régi betétről leszereljük a fogaskereket, és egy új, megfelelő méretű zárbetétre tesszük át.

Milyen zárbetétet válasszon a hevederzárhoz?

A hevederzár az ajtó fő védelme, ezért ebbe a zárba mindenképpen érdemes a legjobb minőségű,
megbízható zárbetétet választania.


Sorrend:


Webáruház készítés
Árukereső.hu Árukereső.hu